O-I : EXPRESSIONS wint World Beverage Innovation Award

O-I : EXPRESSIONS wint World Beverage Innovation Award

Mex (Zwitserland), 15 november 2018 Een nieuwe service van Owens-llinois Inc. (NYSE: OI), wereldleider in glasverpakkingen, is uitgeroepen tot “Best Bottle in Glass” op de World Beverage Innovation Awards 2018.

O-I : EXPRESSIONS (www.discoverexpressions.com) werd begin september dit jaar onthuld. Deze service geeft merken de kans hun glasverpakking, dankzij digitaal printen, in een canvas te veranderen. O-I beantwoordt hiermee aan de groeiende vraag van klanten naar differentiatie in een latere fase. O-I : EXPRESSIONS biedt klanten de mogelijkheid om zeer gepersonaliseerde en op maat gemaakte glasverpakkingen te creëren in flexibele productievolumes, geproduceerd op industriële snelheden, betaalbaar en in een ongekend aantal kleuren en ontwerpen.

De technologie is zeer geschikt voor de productie van glasverpakkingen voor kortlopende campagnes, zoals seizoensgebonden promoties of limited editions. Het biedt onze klanten de mogelijkheid om hun merkbetrokkenheid, consumententevredenheid en -loyaliteit uit te bouwen en hun premiumwaarde aan te tonen.

De premiumversie van de service: O-I : EXPRESSIONS RELIEF, biedt nog meer mogelijkheden want op maat gemaakte tastbare printeffecten, zoals (gekleurd) reliëf, ook wel embossing genoemd, zijn snel en gemakkelijk toe te voegen. Dit gaat nog een stap verder dan wat tot nu toe mogelijk was op het gebied van maatwerk en premiumisatie van glasverpakkingen.

O-I ontving de award “Best Bottle in Glass” op 14 november 2018 tijdens de World Beverage Innovation Awards op de BrauBeviale, ’s werelds belangrijkste beurs voor de drankenindustrie. De World Beverage Innovation Awards vieren de uitmuntendheid en innovatie van merken, producten en leveranciers in elke categorie van de wereldwijde drankenindustrie.

Arnaud Aujouannet, Chief Sales en Marketing Officer bij O-I: “We zijn verheugd om met deze internationale award bekroond te worden. Het is een erkenning van de vele positieve reacties die we vanuit de drankenindustrie op deze recente innovatie van O-I mochten ontvangen. 

O-I : EXPRESSIONS is een waardevolle stap voorwaarts in ons continu streven om op een relevante en flexibele wijze aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We kijken ernaar uit om met deze nieuwe service onze klanten te helpen zich te differentiëren in een steeds competitievere drankenmarkt.”

O-I : EXPRESSIONS is het resultaat van O-I’s investering in direct2glass industrieel digitaal printen. Deze technologie maakt contactloos direct printen mogelijk via een Drop-on-Demand-proces, dat alleen inkt genereert wanneer dit voor het printen nodig is. Het gebruik van UV-inkt maakt snel en betrouwbaar uitharden mogelijk, terwijl het CMYK-model de deur naar het spectrum van Pantone-tinten opent. De service maakt enkel gebruik van organische inkt en garandeert zo dat het glas recyclebaar en volledig duurzaam blijft.

O-I : EXPRESSIONS zal tegen midden 2019 commercieel beschikbaar zijn in Europa, en kort daarna ook in de VS.

Meer informatie op www.discoverexpressions.com

Contacteer ons
Leen Van Parys Senior Communication Consultant, Outsource Communications
Leen Van Parys Senior Communication Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.